Daca vrei sa te lansezi in lumea afacerilor si cauti idei pe net pare ca cel mai la indemana lucru este sa iti pornesti o afacere online; gasesti informatii despre un domeniu in plin avant -comert electronic, gasesti articole gen „x sfaturi de care sa tii seama”si tot felul de „must-have”-uri pentru a-ti garanta succesul. Sa fie chiar asa?

Adevarul este ca 95% din afaceri esueaza, iar afacerile online nu fac exceptie de la aceasta statistica ce descurajeaza multi potentiali antreprenori. Motivele sunt multiple, unele externe care tin de situatia economica, de modificarile legislative, de impovararea si imprevizibilitatea fiscala, de miscarile concurentei, altele interne care tin de: caracterul antreprenorului, de pregatire, de viziune, de adaptabilitate.

Sigur ca asta nu invalideaza afirmatia potrivit careia deschiderea unei afaceri de comert electronic poate fi, comparativ cu multe alte tipuri de afaceri, mult mai accesibila din punct de vedere al investitiei initiale. Solutiile moderne pot sa diminueze considerabil atat suma de care trebuie sa dispui la inceput cat si eventualele pierderi daca nu iti iese din prima.

Inceperea afacerii in „Cloud” este solutia optima pentru start-up-uri; chiar si firmele de dimensiuni mari sau cele care au vechime in piata incep sa migreze in cloud, unde gasesc avantaje financiare si de suport, insa acestia trebuie sa amortizeze investitii deja realizate, atat in echipamente, cat si in oameni/departamente. Fiind la inceput de drum, decat sa blochezi bani in echipamente si softuri care aduc cu ele alte costuri pentru intretinere, reparatii, configurari si care se depreciaza moral foarte repede mai bine ii investesti in marketing si publicitate care iti aduce vanzari.

comert electronic

Ti-am pregatit o lista cu solutiile cloud pe care le poti adopta si plati apoi ca abonament lunar:

  1. Gazduire website: in functie de volumul afacerii poti merge de la gazduire simpla la servere cloud VDS sau servere dedicate; gazduirea se face in centre de date care iti incorporeaza cele mai noi tehnologii, monitorizate 24/7, suport , backup. Optihost ofera astfel de servicii, plus: inregistrare domenii si certificate de securitate (SSL). Afla mai mult
  2. Platforma de e-commerce (comert electronic): exista si solutii gratuite in piata, se pot si cumpara, insa exista si varianta de abonament lunar care include, de obicei, si suportul in operarea platformei.
  3. Baza de gestiune a clientilor (CRM): unele platforme de e-commerce au deja integrate solutii de CRM
  4. Sistem de planificare a resurselor (ERP) pentru gestiunea stocurilor, a salariilor, contabilitate, imobilizari, rapoarte si altele: poate include si CRM si poate fi oferit intr-o platforma de e-commerce
  5. Procesator de plati, pentru ca este vital sa incorporezi, in siguranta, modalitatea de plata online.
  6. Sistemul telefonic pentru gestionarea profesionista a comenzilor, suport telefonic (call-center), vanzari prin telefon (telesales). Optivoice va ofera solutii Hosted PBX performante si accesibile. Afla mai mult

Poti gasi solutii cloud fara perioada contractuala, astfel incat ele se pot adapta perfect volumului de afaceri in orice moment si pot creste odata cu tine; iar daca vreodata vrei sa renunti nu ramai pe cap cu investitii realizate si inutile, pentru care poate trebuie sa platesti inca rate la banca. Un atuu important al solutiilor cloud este si faptul ca suportul oferit este adesea 24/7 si oferit gratuit si ca pot fi testate inainte de a decide sa le folosesti.